Gårdagens hoppning

Igår hoppade vi en liten bana med titthinder och kombination, hade bland annat plank, mur och murmatta. Killen hoppade allt utan att titta särskilt mycket men han var jättepigg och vi hade svårt med broms och styrning. Annars så bjöd han jättebra på hindrena och ville verkligen hoppa. Bara att styra och hålla i sig! Första gången vi hoppade banan höll han till och med galoppen och bytte över hinder och nån gång gjorde han ett byte. Det var riktigt roligt att rida och jag är så glad att han är min <3
Har bilder som kommer upp någon dag.


Jobb igen..

Jobbade idag igen, dock så var det inte mockjobb utan det var hästjobb och körning. Riktigt kul i alla fall. Började med att köra på rakbanan, båda hästarna jag körde var riktigt fina. Den ena var dock lite seg och den andra var lite pigg men inte så farligt. Sen körde vi på slingan och jag körde en treåring som jag kört mycket förut, hon var riktigt fin pigg utan att dra iväg, gillar verkligen den lilla hästen. Hon är inte större än en ponny och har lite humör i stallet, men är inte dum snarare en väldigt smart häst. SÅ söt!! Selade massor av hästar och duschade lika många, sen ska alla borstas när de torkat. Totalt 11 hästar kördes i alla fall.
Imorgon är det mockjobb själv igen.


Väntar

Nu väntar jag på att kunna ta in hästarna vid kl. 14. Jag var mycket snabbare än jag trodde och var klar med all mockning plus allt i de små stallen strax efter kl. 11. Då var det bara fodring i stora stallet kvar till efter lunch.


Vila

Gladiuss hade vilodag idag så tog in och borsta. Hade intaget i stallet också så släppte in alla hästar, dock är det väldigt enkelt då de springer in själva.
Imorgon jobbar jag helt själv alltså ska jag: släppa ut 20 hästar (tre har boxvila), mocka 23 boxar, fodra 23 hästar, halma 23 boxar och sen ta in alla hästar igen :) åker dit till halv 8 och börjar ta in hästarna vid kl 14. Sen blir det hoppning


Färdiga

Nu har vi bara intag kvar, börjar ta in vid kl.14.


Bandet

Så här ser det ut :)


Nr 3

Nu har vi mockat klart för ett tag sen och har precis ätit lunch. Mockade totalt 12 boxar och har gjort klart allt i de små stallen.
Just nu går häst nr 3 på bandet och vi har tre hästar kvar.


Nr 2

Nu är alla hästar ute, de flesta går två och två, någon går själv och i en hage går de FEM stycken :)
Kajsa går på bandet, 6 hästar ska göra det idag!


Nummer 1

Har fodrat alla hästar, 1 mått havre var får dom! Det är 23 hästar på box och två ponnysar och en islänning på lösdrift.


Jobb

Väntar på att bli upplockad av Ida. Jag jobbar fyra dagar i rad nu :)


Taggad ponny!!

Igår red vi dressyr/markarbets lektion och eftersom jag har varit sjuk så har han inte gått ordentligt på en vecka. Det är en underdrift att säga att det märktes! När vi travade fram så skulle han galoppera och när vi skrittade bakom någon så drog han iväg i trav efter. Fick göra MÅNGA övergångar och vi red en väldigt bra övning som passade dagen perfekt. Ska nog rita upp den sen på datorn. Galopperade på volten i slutet och han var så fin. Jättefina fattningar och rullade sen på i väldigt stadig form och på en rund fin volt! Bästa hästen.

Det regnade ute så han hade täcke för att kunna lägga på ett regntäcke när han skulle ut igen. Självklart blev det superfint väder sen och han fick gå ut utan täcke :)


Vila

Idag vilade killen som planerat. Tog i alla fall in och pysslade lite. Tar in honom och borstar varje dag, visiterar och ger krubba. Han får bara lusern i krubba och tycker inte att det så mycket och äter bättre när vi ger själva. I början fick han det på lösdriften men gick då och åt upp lillans havre och korn, inte så bra! Då åt ju också lillan upp hans lusern som vi betalat utöver så det funkade inte.

Lillan :)


Ridning

Försökte rida idag men det gick sådär, gladiuss var väldigt pigg och jag orkade inte rida så länge. Red i alla fall i alla gångarter och han var riktigt fin annars. Dock inte konstigt att han var pigg då han inte blivit riden på en vecka.
Fixade lite med hovarna sen och han blev lite otålig och la huvudet på min rygg och försökte putta omkull mig! Knäpphästen! <3


Veckans planering v. 17

Måndag: longering
Tisdag: ridning
Onsdag: vila
Torsdag: dressyrträning för Marie
Fredag: uteritt
Lördag: vila, jobbar
Söndag: promenad, jobbar

Som vanligt är den preliminär. Jag är just nu sjuk men hoppas att jag mår bättre redan imorgon.


Grattis!!!

Min lilla kille blir hela 4 år idag <3


Barcelona

Vildhästar


Lunch

Sitter och äter lunch, sen ska två hästar till gå på bandet och sen ska hästarna in.


Jobbar

Jobbar idag med :) har mockat klart stora stallet och väntar nu på Ida så ska vi gå ut och mocka.


Jobb

Har jobbat hela dagen och är inte riktigt pigg. Hade tänkt att rida lilla gladiuss men fastnade framför dressyren på tv så det blir ingen ridning idag.. Jobbar imorgon också så får hoppas att jag inte mår sämre då.


Hemska väder

Det var snöstorm när jag kom till stallet så istället för att rida så fick Tindra springa på lina ett tag. Gladiuss fick ett torrt täcke på sig och jag borstade lite. Nu tycker jag att det räcker med tråkväder!!


Hoppträningen igår

Här kommer film och så från hoppträningen igår. Det började med att han på framridningen var jättepigg så jag red mycket övergångar. Sen började vi hoppa på kombinationen i båda varven och han förstod precis vad han skulle göra, en gång sprang han ut ur kombinationen men då var det bara att komma igen med lite bättre bjudning. Hoppade sen räcket med gräsmatta, hoppade det i trav då det stod på böjt spår, hade jag galopperat hade risken varit stor att han inte orkat eller sprungit åt sidan. Hoppade sen stigsprånget och satte tillslut ihop allt till en bana. Han var riktigt duktig, lite vinglig men han hoppade allt bra och jag fick med mig honom överallt!
Cissi tyckte att han hade utvecklats massor på den här tiden som vi inte har hopptränat för henne.


Vilodag?

Idag är det tänkt att jag ska rida Tindra och Gladiuss ska vila. Har mockningen i lösdriften också, hoppas dom inte grisat ner så mycket. Tindra ska i alla fall ridas en sväng i paddocken. Film från hoppträningen igår kommer lite senare!


:)

Sitter i bilen på väg hem från hoppträningen. Han har blivit så duktig! Så stolt matte :) nästa träning blir utomhus så då blir det ännu bättre. Utebanan där har storlek 40x80 typ så då får vi stor plats att svänga!


Suck!!!

Skulle ha åkt till stallet vid klockan tre, nu är den tjugo över och jag sitter i bilen och väntar!!


Hagkompis nr.2

Dagen efter det misslyckade ihopsläppet så bestämde vi att Gladiuss skulle få gå med en gammal ponny istället och vi gjorde på samma sätt. Släppte ut Gladiuss först och sen ponnyn, och när han såg ponnyn gick han åt andra hållet bort till hörnet i hagen. Ponnyn var ju jättenyfiken och ville hälsa så efter ett tag vågade sig Gladiuss fram och hälsa. Det gick ganska bra att gå med ponnyn tills efter någon vecka när Gladiuss blev lite pigg och ville busa. Då orkade inte ponnyn mer och sprang under staketet för att slippa den där jobbiga hästen. En dag hade Gladiuss följt med under staketet och tillslut fick de bygga ett hål i staketet så ponnyn kunde springa in i de andra hästarnas hage. Så tillslut fick min häst gå själv i hagen och hade jättetråkigt i sin platta, tråkiga hage.

Tindra karat

Idag red jag som sagt Tindra då hennes ägare har åkt på semester. Jobbade mycket i skritt, på att öka och minska volter och få henne rund och mjuk. Hon var väldigt stel, speciellt i vänster varv. Gjorde sen övergångar i skritt och trav. Hon var jättefin i höger varv och travade på bra med fin takt. I vänster varv, det stela varvet, hade vi svårt att hålla traven och hon töltade istället. Jobbade då med att ställa höger och då travade hon och jag gjorde tvärtom i andra varvet och då blev det väldigt svårt istället. Avslutade med trav i vänstervarv och hon kändes mjuk och fin. Det var riktigt roligt att rida henne idag!

Duktiga jag

Jag cyklade till stallet idag!! Tog en halvtimme och det var sjukt jobbigt. Red sen tindra och mockade åt henne, mockade lösdiften och vägde hö till båda hästarna. Imorgon är det hoppträning på gunnarskäl.


ihopsläpp nr.1

Dagen efter hemfärd så åkte vi ut på morgonen för att vara med när vi släppte ihop honom med en annan häst. Han fick först gå ut i hagen och titta runt lite och sen släpptes den andra hästen ut. Det gick bra till en början och dom hälsade och busade tillsammans. De var lugna när de första hästarna släpptes till hagen brevid men sen slog det om ordentligt. Min lilla häst blev jagad och upptryckt i hörnen, sparkad efter och biten. Den andra hästen lät honom inte ta ett steg och Gladiuss var mest förvirrad och visste inte vad han skulle göra. Han fick tillslut stå i hörnet längst upp och längst bort från de andra och inte röra sig.
Efter några timmar fodrade vi lunch och trots att jag fodreade längst bort i hagen var den andra påväg dit för att jaga bort honom, men då viftade jag lite med armarna så sprang han tillbaka till sitt hö. Det gick helt enkelt inte att ha dom tillsammans!



Trött ponny

Borstade bara idag och myste lite med finaste!


Hemresan

Efter att ha skrivit på alla papper så bestämde vi att vi skulle höras om när vi kunde hämta honom. Det var precis innan jul och vi började leta efter någonstans att ha hästen. Vi ville ha den på lösdrift men den enda lösdriften vi kände till var full. Då hörde vi av oss till min dressyrtränare som har stall där hästarna är ute väldigt mycket och självklart kunde vi stå där. Vi bestämde att vi skulle hämta honom den 26 december och förbereder allt i stallet och så innan jul.
Den 26 sätter vi oss i i bilen med transporten kopplad och drar ner mot jönköping. Det blåste väldigt mycket så resa tog tid. Väl nere så körs transporten in mot dörrarna så lastas han rakt på. Han går snällt men lite tveksamt på och vi får pass, köprkontrakt och en luva som jag köpt av dom och sen åkte vi. Vi stannar efter någon timma för att titta till honom och han står snällt och var hur lugn som helst.
Vi fortsätter sedan resan som tog total ca. 4 timmar eftersom det blåste mycket så körde vi försiktigt. Väl hemma så lastas han snällt ut och sen fick han gå in i sin box. De andra hästarna var fortfarande ute men han brydde sig inte så mycket.

När vi stannade för att kolla till honom

och när vi kom fram

Vaccinering

Igår kväll kom veterinären och vaccinerade killen. Han tittade också tänderna men det fanns inte vargtänder eller andra fel så det blev bara en snabb koll. Han vaccinerades mot influensa och ska vaccineras tidigast om 21 dagar igen. Vi ska eventuellt på en pay and jump den 17/5 så han måste vaccineras senast en vecka innan det.
Nu ska han vila idag, imorgon och sen är det hoppträning på torsdag. Frågade självklart veterinären fall han tyckte det var för tidigt efter vaccineringen men det tyckte han inte.

Dagen

Han var jättefin när jag longerade idag, galopperade ganska mycket så han sprang av sig. Övade lite övergångar och tempoväxlingar och han väldigt lyhörd. Han är världens bästa! Övade lite på att flytta bakdelen sen och det ska jag fortsätta göra så blir det lättare från ryggen sen. Petade lite med spöt på bakdelen så han flyttade från det samtidigt som jag smackade lite för
att få bjudning. Flyttade han lite dåligt ledde jag in framdelen lite för att korsa bakdelen mer.


Film provridningen


Provridningen

Lördagen den 17 december var det dax för provridning, dagen innan åkte jag och red min förra medryttarponny eftersom jag inte ridit på ett tag. Mamma och jag bestämde att vi inte skulle bestämma något där,vi skulle åka hem och fundera. Sen övningskörde jag hela vägen ner till jönköping. Vi var i jönköping en kvart tidigt trots att vi stannade för att dra ut på tiden när vi åt. Vi gick in i stallet och där stod Gladiuss, han var liten och långhårig men väldigt söt. Han stog snällt när de sadlade och gjorde iordning och vi pratade lite med dom som hade honom.
De frågade lite om oss och hur många hästar vi provridit och det här var ju den första. De berättade om andra som varit där som hade provridit massor av hästar, kommer dit och försöker pruta på en häst som redan är "billig".
Efter att ha pratat så gick vi ut till deras utebana och jag fick först se honom riden i alla gångarter.
Sen satt jag upp, det var sjö på banan, snöstorm och plast som flög och han reagerade inte. Jag red också i alla gångarter och han var jättetrevlig och stadig för sin ålder. Hade lite problem i galoppen, dels att fatta och sedan att hålla galoppen. Gjorde provridningen väldigt enkelt och vände lite snett igenom i skritt och trav.
Jag satt av och vi följde med dom upp till deras hus för att titta på pass och sånt. Vi satt där länge och funderade på hur vi skulle göra, det var fler intresserade och först till kvarn gällde.. Så tillslut skrev jag på köpkontraktet på plats!

Bilder från provridningen, har film också som kommer läggas upp!

Veckans schema v.16

Måndag: Longering
Tisdag: Ridning
Onsdag: Vila
Torsdag: Hoppträning
Fredag: vila
Lördag: Uteritt, Jag jobbar
Söndag: Vila, jag jobbar

Han ska vaccineras nån gång i veckan så då kommer han att få tre dagaras vila. Därför kommer schemat att ändras.

Det fina vädret

Eller?


Jobbar

Är och jobbar, har släppt ut alla hästar och mockat i stora stallet. Har sällskap av Ida. Nu ska jag gå ut och mocka lite till :)


Finaste

Det blev en uteritt som jag red helt själv en bit sen mötte mamma mig på en annan väg. Självklart var han lite mer spänd men inte så farligt. Travade ganska mycket och galopperade i galoppbacken. Red den två gånger och andra gången galopperade han hela backen upp. Var ute ungefär en timma och när vi kom hem så var han ganska trött. Var i stallet i ungefär 4 timmar idag eftersom det var så fint väder!


När jag hittade Gladiuss

Efter att ha lämnat tillbaka min foderhäst i slutet av november hade jag ingen häst att rida och började titta på annonser. Min hopptränare tyckte inte att jag skulle ta en till foderhäst utan istället köpa en egen. Men jag tittade på allt då jag ville ha en häst! Planen var dock att först hitta en medyttarhäst att rida ett tag för att sprara pengar till en egen häst, det kostar så mycket. Jag tittade dock på annonser på billiga hästar, de mesta travare eller i helt fel ålder, tills jag hittade Gladiuss annons. En blivande fyraåring, helt okomplicerad och väldigt söt till ett pris som jag kunde betala helt själv! Han stod då i ett föräljningsstall i jönköping och jag tvingade mamma att mejla, då jag tycker att jag är dålig på att skriva mejl. Dock slutar det alltid med att det är jag som skriver mejlet men skickar från mammas adress. Han var kvar och vi bokar provridning tisdagen veckan därpå, det här var en torsdag. Dock hör dom av sig och en provridning blev avbokad redan på lördagen så vi bestämmer oss för att åka dit då istället! Tänk  om vi inte hade hittat annonsen eller inte hade mejlat och åkt och provridit! Vilken stjärna vi hade gått miste om! Inlägg om provridningen kommer senare :)

Fullgalopp!!

Idag blir det en promenad med lillkillen, fast egentligen skulle jag vilja ut och galoppera. Har inget sällskap att galoppera med och jag har inte ridit ut helt själv än, mamma brukar gå med på marken men hon hinner inte med i galopp.
Ev. kan jag ju föröka övertala henne att få rida en bit själv lite fortare, sen vet jag inte om Gladiuss vill springa så fort om han blir själv. Svårt det här men jag vet en kort runda jag skulle kunna rida lite själv på och den har en perfekt galoppbacke så det blir nog en uteritt..

Det blir dock i eftermiddag då vi ska fira min farmor som fyller år.
image description

Storborstning

Idag blev killen jätteglansig och fin i pälsen efter att jag borstat! Han har tappat mycket vinterpäls och har börjat få lite olja och man ser verkligen resultat Rykte manen också men han hade lite svårt att stå stilla så får titta imorgon hur det blev.


vilodag

Idag har ju lillkillen vilodag, det är såå tråkigt! Det är det mest negativa med att ha en unghäst, att man inte kan rida så många dagar. Jag vill ha flera hästar men det kostar så mycket..
Jag har inte ens någon mockning idag så jag åker till stallet och bara borstar och myser.

Jag vill...

Håller tummarna, fast det inte är särskilt troligt


uteritten

Nu har jag varit i stallet och vi red ut ca. 1timme i det jättefina vädret. Travade ganska mycket och lilla killen skötte sig jättebra. Han hade lite svårt att förstå vad det var som tryckte på nosen först men lyssnade ändå väldigt bra. Båda hästarna var lite pigga i början men när vi hade travat ett tag så blev dom riktigt avslappnade och verkligen njöt.

Toppen!!

Vädret ute är perfekt, jag hade visst fel om regnet och idag är det stor sol. Ska snart åka till stallet och rida ut med E och A. Tänkte prova att rid med hackamoret för första gången på honom. På alla hästar jag haft tidigare har jag haft hackamore att rida ut på och att variera med.

På bilden är det jag och min medryttarponny Silla, red henne nästan alltid med hackamore.


Mål

Jag har lite mål jag skulle vilja nå med Gladiuss, vårat kortsiktiga mål nu är att komma ut på i alla fall en pay and jump eller klubbtävling innan han får sommarvila. Det är några hoppningar i slutet av maj så jag satsar på att kunna vara med på någon av de. Det känns som vi kommit en bit på vägen med tanke på hoppningen igår. Måste börja galoppera mer, jag har varit lite försiktig med galoppen men nu när han har blivit starkare och stadigare så kommer jag galoppera mer.
Jag hopptränar varannan vecka för tränare och ska också rida lite markarbete/hoppning själv hemma för att hålla igång.
På lite längre sikt vill jag starta någon lokal hoppning och klubb dressyr i höst. Dock så kommer jag inte stressa för att kunna starta, utan vi ska ha roligt och han ska hålla. Jag saknar dock att kunna tävla!


Min förra foderhäst Mellow och jag på tävling på kiladalens lantliga rf.

Karaktärsträningen

Här kommer en film från karaktärsträningen, den blev lite lång men jag ville ändå visa allt vi gjorde.
Han hade lite svårt att förstå hur han skulle få plats med alla fyra hovar på pallarna så han försökte på massa olika sätt, söthästen. Vattnet, presenningarna och allt annat var inget problem.
Visst är han duktig!?

Dagens hoppning

Han var så duktig idag och vi hoppade en liten bana med en 5½, grind, stuts och murmatta. Hoppade igenom alla hinder en gång först och hoppade sen banan två gånger och avslutade med att bara hoppa 5½ och grinden. Han var verkligen fin och har blivit så mycket stadigare i galoppen, vi kunde till och med galoppera på volt. Han är så fin min lilla kille, totalt orädd!


Hoppning

Idag hoppade vi trots att det regnade lite. Hoppade en liten bana med lite annorlunda hinder.


Veckans schema v.15

Bättre sent än aldrig sådär kommer veckans planering.
Måndag: Vila
Tisdag: Longering
Onsdag: Hoppning
Torsdag: ev. uteritt
Fredag: Vila
Lördag: promenad, ridningen eller något annat
Söndag: Vila, jag jobbar.

Det ska dock regna hela veckan så allt beror på vädret, det är en sån här vecka man önskar att man hade ridhus i alla fall någon dag. Fast jag tycker faktiskt om att rida ut när det regnar.

Karaktärsträning

Bilderna är från i söndags


Regn och storm

Hade planerat att hoppa idag men vädret var hemskt. Bestämde att vi hoppar imorgon istället och så longerade jag utan inspänningar idag. Han var jättefin och det var sån skillnad från förra gången, han var så stadig och vi kunde göra tempoväxlingar i alla gångarter. Efter longeringen fick han stå inne och torka så han kunde ha regntäcke på sig. När han sen kom ut försökte han få fart på hans hagkompisar men det gick inte så bra, stackarn.


Gamla mobilbilder


 


Jobbat

Har jobbat hela dagen och fick till och med köra en häst. Nu ska jag åka hem för sen har jag intaget.


På väg tillbaka till stallet

Vilken stjärnhästen jag har! Karaktärsträningen gick bättre än förväntat, han är verkligen cool. Gick under, över och igenom presenning och allt möjligt, gick bara efter mig som en svans. Tillslut backade vi genom alla hinder för att försöka göra det svårare. Bästa hästen!


Bilder från den 26/2-12




Lite annorlunda..


Bilden är från förra löshoppningen, ibland när han kommer fel hoppar han jämfota över hindrena. Han tar alltså kraft med alla fyra ben från marken samtidigt och landar med alla fyra ganska samtidigt. Det är oftare när han kommer mot hindret i galopp då han har svårt att se avståndet, men han har löst det väldigt bra varje gång. På bilden är han påväg att landa efter att ha hoppat planket.

Promenad

Idag gick mamma, jag och Gladiuss på en 40 minuters promenad. Tycker det är lagom förberedelse för imorgon och eftersom vi gick en ny väg så blev det lite miljöträning.
Bilden är tagen några dagar efter att vi hämtat honom på våran första promenad.


Inatt drömde jag...

Jag drömde att Gladiuss var utlånad till ridskolan där jag red när jag var yngre, fast det var tre stycken unghästar. Min unghäst var tydligen fux men gladiuss var där och jag var osäker på vilken som var min. Det var personer från min förra klass som hade ridlektion och när vi tog in hästarna i stallet igen så stog min häst bredvid min förra favorithäst. Jag tittade på hovarna och då var min häst skodd och jag tittade noga så inte hovslagaren hade verkat i sulan. Sen frågade jag vem som hade skott men kom på att det hade vi gjort men då var det kadaverhovar...


Full koll


Fint väder...

Nu snöar det här och har gjort det några timmar. Håller på att märka upp sker som jag ska sälja, det blev väldigt mycket.


Träns

Jag skulle ju ha köpt något fint träns i går men det gick sådär.. Började på glada hästen men där hittade jag bara träns som antingen var fel färg eller alldeles för dyra. Annars köpte jag benskydd, hackamore, en liten rosa grep och flugluvan där.
Sen åkte vi till hööks där det fanns ganska många träns jag skulle kunna tänk mig att köpa. När vi kommer dit så är alla träns jag ville ha slut i storlek full och det billigare remontränset är alldeles för ljust. Stod och funderade väldigt länge och bestämde mig sen för att köpa det billigaste tränset som fanns och ett blingpannband till. Köpte pannbandet i storlek x-full och det satt perfekt, alla andra svängda pannband i storlek full blir inte svängda alls på honom. Köpte också stigläder där.
Sen åkte vi till citygross och köpte det rosa nosluddet.
När jag provade tränset hemma så satt det bra på längden ungefär på de mittersta hålen men nosgrimman gick knappt runt nosen. När jag satte den på sista hålet satt den lite hårt så gjorde ett hål till längst ut och då satt den bättre.
visst blev det ganska fint ändå?

Träning

Idag skulle vi ha hopptränat så vi åkte till gunnarskäl och går ner till ridhuset. Det är helt tomt när vi kommer och helt tomt några minuter innan vi brukar börja också. Såklart var datumet ändrat så vi åkte hem och red dressyr för en annan tränare istället.
Träningen gick bra och vi gjorde svårare övningar än vad jag har ridit på gladiuss förut. Vi började med serpentiner med övergångar i både skritt och trav och sen red vi tiometersvolter i hörnen och galopp på långsidorna. Gladiuss var pigg och blev stundtals lite springig och ropade lite på sin hagkompis, alltså inte helt fokuserad. Dock tyckte Marie att han hade en väldigt bra egen balans och att han ibland blev riktigt fin. Med tanke på att det är våran tillsammans första dressyrlektion så är jag väldigt nöjd.


Dagens inköp :)

Vi hittade lite saker idag när vi var iväg och jag tog lite bilder när vi var i stallet.
Visst är han fin i sina nya saker


På tränsjakt!

Idag åker vi på tränsjakt och jag vet inte riktigt vad jag vill ha. Eller jag vet vad jag skulle vilja ha men då finns det såklart inte.
Jag skulle vilja ha det här hööks tränset och sätta dit bokstäver på pannbandet men på hööks finns inte den lösa remmen att sätta dit på pannbandet. Jag vill inte köpa det "färdiga" pannbandet då det är fodrat och tjock och därför inte passar det övriga tränset.
Om jag inte hittar något fint träns tänkte jag köpa det billiga tränset med remontnosgrimma så jag har ett brunt träns tills jag hittar något fint.
Eftersom jag vet vad jag skulle vilja ha på hööks så åker vi till glada hästen först då man inte ser allt de har i butiken på hemsidan.
Jag letar efter ett brunt träns som matchar sadeln för inte allt för mycket pengar, max 700-800 kr beroende på träns. Helst med remontnosgrimma men aachennosgrimma skulle också fungera. Pannband kommer jag oavsett köpa flera så det behöver inte vara något speciellt men jag betalar självklart mer om tränset har ett fint pannband.
Får väll hoppas att jag hittr något snyggt till killen så jag kan ha det när vi hopptränar ikväll.

Finaste sadeln

Den är doch lite ljusare/rödare i färgen men hur fin som helst. Imorgon förmiddag åker vi till västerås för att titta efter matchande tillbehör. Blir först att åka till Glada hästen och sen till hööks, har redan tittat igeonom hööks hemsida så jag vet ungefär vad som finns.

:D

Idag kommer sadeln :D och imorgon är det hoppträning igen!


MIN häst! <33

Hopphästen


Löshoppning?

Idag longerades lillkillen då jag inte vill rida i gamla sadeln. Började utan inspänningar och satte sen dit en väldigt lös halsförlängare så han har lite svårt med balansen i galoppen på lina.  Galopperade jättefint på volten idag och lyssnade väldigt bra.
Efter ca 30 min så var vi klara och jag tänkte att han skulle få springa lite löst för att springa av lite energi och galoppera på rakare spår. Trodde jag...




Han sprang dock bara upp till stalldörren och kom direkt då jag lockade med lite hö. Sen gick vi ner på banan igen och han fick trava ett tag på linan i båda varv.

En annan häst :)

Idag red jag en annan häst i stallet, ett varmblod. Då ägaren ska iväg på semester om någon vecka så jag har erbjudit mig att hålla igång henne lite. Det är första gången jag red henne men har sett henne bli riden några gånger. Började med att skritta länge och försöka få henne att slappna av och skritta bättre. Började bra i skritten och hon verkade nöjd, sen skulle jag föröka trava och då lägger hon sig i någon typ av tölt. Jag föröker fortsätta men tappar stigbygeln och hon blev rädd sen tog det ett tag att få stopp. Efter det skrittade jag ett tag och flyttade för skänklarna utan att det skulle gå fortare, bara för att minska effekten av skänklarna. Provade trava sen igen och saktade av till skritt innan vi hamnade i obalans. Gick mycket bättre och avslutade med att kunna trava några varv i båda varven.

Jag tycker att hon var riktigt kul att rida, helt annorlunda mot Gladiuss och en väldigt bra variation. Jag tror att jag kan lära mig mycket på henne. Hon är också bara under utbildning men jag tror att hon kan bli riktigt fin bara man tränar och får rutin.

Hoppbilder 1/3-12 Våran andra hoppning



Ändrade planer

Idag kom sadelprovaren ut istället och tittade på sadeln vi lånat. Hon kollade hur den låg i stallet och sen red jag en stund. Hon sa att den skulle ligga bättre med ett smalare järn men att den annars låg bra. Så vi köpte den, hon skulle fixa med Bomvidden och med lädret så ska vi få den på onsdag. Äntligen får jag min bruna sadel som dessutom är ny till ett väldigt bra pris!
Gladiuss var jättefin när jag red och gjorde klockrena galoppfattningar. Han har varit lättare i handen och haft bättre bjudning båda gångerna jag ridit i sadeln och jag placeras bättre i den. så nu längtar jag tills på onsdag.


Mina favoritbilder


tävling


http://ztreliin.blogg.se/2012/march/bloggtavling.html

Kurs

Har varit på kurs hela helgen och är nu helt slut i huvudet! Idag ska Gladiuss verkas lite och sen ska jag eventuellt rida, är sjukt ridsugen! Han har ju fått en vilovecka från ridningen och vi har ju bara gjort saker han kan. Idag eller imorgon beroende på vilken dag det blir ridning, ska jag i alla fall rida över bommar. Måste komma på någon bra övning och ska försöka få med galoppfattningar då det behöver tränas på. Saknar honom massor eftersom jag inte sett honom sen i fredags förmiddag!

Del 3 löshoppning 29/3-12


RSS 2.0