Ihopsläppsförsök :/


Löshoppning

Idag blev det lite omplanering och caramint fick löshoppa lite istället. Han var duktig men förstod inte att han skulle springa till mamma och få morot så han sprang till ett annat hörn istället. Han fick först skutta bommar och sen byggde vi upp det bakre hindret så det var lite högre än en bom.
Försökte släppa ihop honom med de hästar det är tänkt att han ska gå med när gladiuss går på betet men det gick inte bra alls då de bara sparkade på honom. Så han fick gå ut med gladiuss igen så får vi ändra planerna.


Betesplanering

I helgen rids gladiuss till betet tillsammans med de andra killarna. Han får gå längre bort och minten blir kvar och går i en sommarhage vid stallet så jag kan få igång honom. Målet är att kunna rida honom till killbetet sen men sålänge blir det lite bantning tillsammans med några andra hästar, inte helt fel! Dock tråkigt att behöva sära dom när de går så bra ihop, men de får ju gå tillsammans sen.


Duktiga minten

Idag gjorde jag som planerat och longerade en stund. Trodde att han skulle vara spänd och jobbig men han var riktigt duktig! :) någon gång i högervarv stannade han dels mot utgången men jag tror också att det är tänderna, han verkade inte tillfreds med bettet. Han har en vargtand på vänster sida så planen är att den ska tas ut och tänderna ska raspas.


Stamtavlor

Har lagt in båda killarnas stam i allbreedpedigree.com, så här är länkar till bådas:
Gladiuss
Caramint, Mintens blup sida
Jag har inte så bra koll på hingstar och så, särskillt i Gladiuss stam känner jag inte till något namn alls. Har försökt söka för att hitta mer info om var ifrån lettland han kommer men det har inte gått särskillt bra.
Mintens stam är ju lite mer välkänd och jag har träffat hans mor och mormor. Både mor och mormor har bara gått som avelston vad jag vet och mormorn togs bort i höstas på grund av ålder. Minten och också en halvsyster som heter Caramix som jag också har träffat.
image description
Mintens mamma Caramell.

kompisar

Igår tog jag in båda samtidigt och borstade, Minten fick egna borstar och jag tog med saker som jag ska prova om han kan ha. Han var jättenervös i stallet men stog ändå stilla, blev dock väldigt svettig. Sen gick vi en stund i paddocken och i början var han spänd och tittade hela tiden efter gladiuss men efter att jag övat på att stanna och vända efter mig så lugnade han ner sig. Killarna har verkligen blivit kompisar och tycker verkligen om varandra, de är så söta! Dock så måste vi börja träna på att de ska kunna vara själva, så idag tar jag bara in Minten först och ev. longerar och så hämtar jag Gladiuss efter.

Veckans planering v. 22

Måndag: hämtning och ihopsläpp
Tisdag: bara borsta och prova utrustning
Onsdag: promenad
Torsdag: promenad, ev longering. Hoppa Allan
Fredag: verkning båda, vila
Lördag: promenad, jag jobbar
Söndag: longering, jag jobbar

Gladiuss vilar ju fortfarande och ska göra det åtminstone juni ut. Minten ska sättas igång lugnt men jag vill ändå kunna sitta upp ganska snart.
På torsdag ska jag hjälpa till och hoppa en häst i stallet, om det går bra ska jag göra det ungefär varannan vecka.


:)

Nu är han hemma och går tillsammans med Gladiuss i en hage. Lastningen gick okej, fick lugnande utskrivet och när det väl började verka så slängde han sig inget. Känns bra att få hem honom så jag kan börja transportträna och är ganska övertygad om att det kommer gå bra när han slappnar av mer och litar på mig. Han var också väldigt lugn när han stog i transporten och var ändå vaken när vi kom fram.
Han var jätterädd när vi kom fram och bara skakade så gick med honom en stund i paddocken och då blev han mycket lugnare. Sen fick han gå ut i hagen när mamma hämtade gladiuss. Killarna verkade bli kompisar på en gång och sprang lite för att sen ställa sig och äta.


:)

Jobbar idag med, fast idag har vi ätit mer melon.. Hehe


Mmmmm!! <3

Det här är inte helt fel att få när man jobbar!! :D


Ingen häst....

Idag! Han var jätterädd för transporten och ville verkligen inte gå in. Försökte några timmar men det slutade med att han blev trött och arg så han ställde sig på bakbenen. Så sen fick han gå lite och äta gräs på sidan av transporten och sen slutade vi. Han kom bara upp med en framhov på rampen sen låste han sig.
Aja, försöker på nytt på måndag :)


Jag har köpt häst!!

Japp, en till häst har jag köpt!
En 6 årig valack som jag hjälpte till att börja rida in i höstas. Han är e. For feeling, ue. Cortez, uue. Robin z. Han är inte helt inriden så det blir ett litet projekt men jag tror att han kommer bli grymt fin! Hämtar honom redan imorgon om han vill gå in i transporten.


iiiiiiihhhhhhh!!

Idag kl. 13.30. :D håll tummarna.


Vi är duktiga!!

Mamma och jag gick till stallet igår, det tog en timme och 20 minuter. Tog in killen idag och flugsprayade, smörjde mulen. Han har haft sönder sin fina flughuva så nu får han inte ha den längre, så då måste hans rosa mule smörjas in med solskydd också.


<3

Har varit jättefint väder hela dagen, var och tittade till Gladiuss på förmiddagen och han såg lite trött ut. Nu ska jag klaga lite till på hur tråkigt det är att inte ha någon häst att rida!!! Nu hålls alla tummar den här veckan ;)


bildbomb från pay and jumpen


pay and jump 17/5-12

Gladiuss var på sin allra första pay and jump i torsdags. Hoppade ju bara 50 cm en gång och han var jätteduktig, skulle ha kunnat hoppa lite högre men jag ville göra det väldigt enkelt. Han var dessutom jättefin på framridningen och var avslappnad och lugn hela tiden.

Trött!!

Blev inga bilder idag, ska fixa det. Det ska vara fint väder hela veckan och jag har ingen häst att rida :( typiskt mig att lägga vilan när det kommer att vara perfekt ridväder...


En halvtimme

Nu kan jag ta in hästarna om en halvtimme!! Var klar redan tio över elva och har suttit och gjort ingenting sedan dess.
Sen blir det att åka och titta till killen och ikväll ska jag lägga upp lite bilder från pay and jumpen och ihopsläppet :)


Jobbar

Jobbar med ida idag och ska bara ta in hästarna kl 2.
Gladiuss släpptes ihop med de andra killarna efter pay and jumpen och det gick jättebra. Gladiuss ville springa men inte de andra. Så nu ska han vila i typ en månad. :(


Duktig häst

<3


Start nr. 15

Det är 14 starter innan mig idag så kan ta det ganska lugnt. Måste dock gå banan innan kl 10 men då blir det ganska lagom med framridning efter. Nu ska jag gå upp och åka till stallet.


?????

Skulle ha kommit upp startlistor till pay and jumpen nu under kvällen men det har inte gjort det... Räknar i alla fall med att starta bland de första så ska vara där till kvart över 9, rider inte fram så länge och första start är kl. 10.
Gladiuss sover med regntäcke och är flätad så hoppas att det inte ser hemskt ut imorgon.


tävlingsset

Eftersom detär pay and jump imorgon så ska ju självklart min lilla häst vara fin.
Han ska ha det här gröna setet från BR:

Han kommer nog att vara riktigt snygg i det, min förra foderhäst( på bilderna) var ursnygg i det orangea setet också det från BR

Har också ett set från schockemöhle som är typ grått med silverfärgad pp, jättefint men lite för diskret för min smak så till det har jag ett silverfärgat glansigt spö och silvriga handskar.

Jag har också det här bruna setet (här på min medryttarponny) men det är jätte urtvättat och inte alls så snyggt.


Till min medryttarponny hade jag mycket rosa :) Det häsr setet fick hon dock behålla


Nästa grej som ska köpas är ett turkost schabrak, har en turkos la kim huva som jag köpte samtidigt som Gladiuss. Jag gillar lite färggladare och utstickande tävlingsutrustning och skulle vilja ha ett rött JW eller BR set med röda skydd. Han ska också få en brun luva från hööks där det står Glader och ett schabrak där dt står Jessica på ena sidan och Gladiuss på andra. Tur att han är svart och passar i allt :)

Bakgrund

La till en bakgrund för att det skulle se lite somrigare ut, ska exprimentera lite för att fixa en mycket finare. :)

sööt hästen! <3


gårdagen

Det skulle göras på förmiddagen igår blev inställt eller typ uppskjutet till senare. Förhoppningsvis går det över fort så vi kan planera in det igen.
Gladiuss och jag red ut en runda, red en bit helt själv och han var jätteduktig och mycket mer avslappnad än förra gången vi red ut själva. Ömmar lite när det är när det ligger lite grus på hårt underlag, typ där bilarna kört på grusvägar, annars är det inget problem. Hans strålar är inte så fina men eftersom han ska gå på vila snart så är det inget att göra något åt då han inte kommer motioneras på samma sätt.
Eftersom det inte blev som planerat igår så kommer gladiuss nog att få gå ut på bete med de andra valackarna på fredag.

:D

Längtar så till imorgon och hoppas så mycket att det ska gå bra!! Skulle vara så kul, riktigt roligt, ett riktigt projekt :) om det inte går så bra så släpps Gladiuss ihop med de andra killarna någon dag efter pay and jumpen tror jag. :)


Storm

Det blåste typ storm idag när jag skulle rida men red över några bommar idag. Han blev riktigt fin och följsam.
Skulle ta bilder sen och han ville bara att jag skulle ta på vänstersidan, blev jättetjurig när jag skulle ta på högersidan. Visst ser han tjurig ut på bilden :)


Veckans planering v. 20

Måndag: bommar i paddocken
Tisdag: uteritt
Onsdag: vila
Torsdag: pay and jump
Fredag: vila
Lördag: vila el. Promenad
Söndag: vila el. Longering

Schemat ska hållas, går det bra på pay and jumpen får han sommarvila efter det annars är vi med på hoppträningen nästa torsdag och han får vila efter det.
Om vi kan släppa ihop honom med valackerna så får han vila helt på en gång annars blir det promenader tills dess.
Imorgon så gäller det att hålla tummarna!! :) då vet jag lite mer om hur planeringen kommer se ut sen.


Hejhej

Jobbade i fredags, igår och ska jobba idag. Gladiuss ska vila idag, igår red jag dressyr i paddocken och han var jättefin. Övade på övergångar och galoppfattningar. I fredags longerades han.
Nu ska jag gå och släppa ut hästar :)


<3

Idag gick jag mamma och gladiuss en promenad, en timme mest i skogen. Gladiuss lunkade snällt på efter men sa jag till honom att komma så travade han ikapp. Sprang lite i en lång uppförsbacke men mamma och Gladiuss blev lite trötta...
Han är så fin min lilla kille, helt sjukt att han faktiskt är min <3


:)

Tittat på fina hästen :D


Suck

Har regnat idag så självklart hade han rullat sig, visst är han fin?


Grundvaccinerad

Veterinären var ute idag och gav gladiuss spruta nr. 2 av grundvaccinationen, så nu är vi redo för pay and jumpen nästa torsdag! :)


Hoppning

Blev hoppning idag istället pga vaccinationen. Byggde upp "huset" och hoppade bana med relaterade avstånd på både raka och böjda spår. Hoppade först fram på några hinder och hoppade sen bana med 8 språng på 60cm. Hoppade banan jättebra första gången men sen skulle jag ta den igen och han blev tokpigg och jättestark. Hoppade några hinder och var sen tvungen att gå in på volt och sen börja om. Han var fortfarande springig men blev trött så hoppade bara en gång till på det böjda spåret och han gjorde det jättebra.
Han är så duktig min fina lilla häst <3


Intervallträning

Red lite konditionsträning på gräset idag och han var PIGG! Och ganska okoncentrerad. Han blev i alla fall svettig men inte så mycket tröttare.

 

 

 


Hoppträning 3/5-12

I torsdags var det hoppträning, det gick väldigt bra. Hoppade först fram på grinden och vattenmatta och hoppade sen en liten bana på 4 st hinder. Jag behöver träna på att ha tålamod och inte jaga fram honom, jag måste ha samma fart som han. Han har ju inte hittat framåtbjudningen helt än och då måste jag vänta tills han hittat den.


Helgens träning

Han vilade i fredags efter torsdagens hoppträning. På lördagen longerade vi lite då det blåste massor och då är det onödigt att sitta upp och rida. Longeringen gick jättebra och han lyssnade jättebra. Igår vilade han igen, jag har också jobbat hela helgen.


Veckans planering v. 19

Måndag: kondition på gräset
Tisdag: uteritt
Onsdag: vila
Torsdag: hoppträning
Fredag: promenad
Lördag: vila
Söndag: longering

Han ska dock få vaccinering senast torsdag så då ändras ju allt mycket, planen är dock att hoppa någon dag, måste sen komma ihåg att anmäla till play and jumpen den 17. Ska nog vara hoppa en gång på 60cm.

 


Hoppning 30/4-12 Del 2


Hoppningen 30/4-12 Del 1


Fina hästen

Skrittade ut först i en halvtimme och red sen lite konditionsjobb på gräset.
Red tre varv i ena galoppen, skrittade, tre varv i andra galoppen, skrittade och gjorde det två gånger. Galopperade lite mer framåt än vi kunnat göra förut och han var jättefin. Red på hackamoret och efter galoppen travade jag lite på långa tyglar för att sedan korta dom och få en häst som söker sig fint framåt neråt. Kändes riktigt fin i slutet och han blev jättesvettig så han fick duscha och stig snällt även när jag duschade huvudet :)


Veckans planering v.18

Måndag: longering på gräset
Tisdag: vila

Onsdag: uteritt+ ev. Gräset
Torsdag: hoppträning
Fredag: vila
Lördag: promenad
Söndag: uteritt

Idag rider jag ut en sväng, är han pigg får han springa av sig lite på gräset efter :)

 


Trött

Är sjukt trött, killen vilade idag i alla fall.

Jobbade hela dagen. Jobbigt men kul, när jag tagit in hästarna så ställde sig en häst och drack ur boxgrannens vattenkopp. SÅ SÖT!!


RSS 2.0