Jobb

Har jobbat hela veckan, men snart bär det av på pay and jump med den lilla svarta! :)


Ensamhetsträning

Har börjat träna minten på att vara ensam. När vi tar in för att göra iordning får han stå i en liten hage medan gladiuss står i stallet. Just nu står han där ca.10 minuter och det går väldigt bra. Han pratar lite och första dagen gick han runt lite. ska göra så varje dag och sen är målet att kunna gå i väg med gladiuss så han ser honom utan att han blir jätteupprörd. Jag vill kunna åka iväg och träna utan att oroa mig över fall minten ens är kvar i hagen. :)


Uteritt

Idag red jag ut på gladiuss när mamma gick med minten. Gladiuss var jättepigg och glad men skötte sig bra och vi travade och galopperade lite. Minten gick snällt med mamma trots att vi försvann några gånger. I slutet satte vi grimskaftet i bettet så minten fick lite tryck i munnen. Han är jättemycket lugnare i munnen nu när vargtanden är borta och han har vant sig med bettet i munnen.


Stallet snart

Snart åker jag till stallet! Ska rida ut på gladiuss och mamma ska gå med minten, på lördag gör vi samma sak men byter hästar.


Löshoppning

Båda killarna var jätteduktiga idag på löshoppningen. Gladiuss var väldigt pigg och båda hoppade väldigt lätt. :)


Veckans planering

Måndag: g: serie, m: läskighetsträning, båda lastträning Tisdag: Promenad, longering och lastning båda Onsdag: löshoppning och lastträning Torsdag: promenad/ uteritt, ev. Lastträning Fredag: vila Lördag: promenad Söndag: g: hoppning, m: ev. Ridning, lastträning Mamma åker bort tors- lör så de vilar fredag.


Duktiga killar!

Idag gick vi först en kort promenad som slutade i stallet med spöregn och åska. Passade på att städa i skåpen och när det lugnat ner sig fick båda springa några varv på lina. Minten saknar lite bjudning men lyssnade riktigt bra och gladiuss var jätteduktig. Sen lasttränade vi på samma sätt som igår och han var uppe med alla benen på rampen men också med frambenen i transporten. Det är så skönt att han är så lugn nu även vid transporten och han blir inte stressad alls men jag ger honom inte heller någon anledning att bli upprörd.


Lastträning

Idag hann vi också lastträning mest för Mintens skull men gladiuss har ju inte heller vart i transporten på länge. Gladiuss gick rakt på och målet med minten var att han skulle gå fram till transporten och stå med frambenen vid rampen. Stod där ett tag och han stod med benen bredvid rampen och huvudet i transporten, vände sen och ställde oss framför rampen. Sen gick han faktiskt upp med frambenen på rampen!! Och stod där ett tag och han fick lite hö på transportgolvet. Trodde inte att det skulle gå så bra idag med tanke på att första gången vi skulle lasta kastade och stegrade han sig och var inte ens nära att gå upp. Gången efter fick han ju lugnande så att vi skulle kunna få hem honom och det var inte så lätt att få in honom ändå. Imorgon fortsätter vi träna och om det känns bra är målet att gå in med frambenen i transporten. När han sedan går snällt in i transporten med gladiuss bredvid så ska jag träna på att han går in själv och sedan börja med bommarna bakom.


Såå duktiga killar!

Gladiuss fick skutta lite serie och mint fick träna med presseningen!


Minten 9/7-12


Gladiuss 9/7-12


Jobb idag också

Nu väntar jag På att mamma ska komma hem så vi kan åka till hästarna, båda ska vila idag. Igår red jag gladiuss i paddocken började med att jobba mycket volter, serpentiner för att få honom följsam. Kändes jättefin och red lite tempoväxlingar i trav. I galoppen fokuserar vi på att galoppera med bjudning och rulla på när jag står i lättsits. Galopperade över 5 st galoppbommar som sedan blev en serie på tre "hinder" med ett galoppsprång mellan varje. Han hoppade jättebra och med bra bjudning. Det är så kul att vi börjar komma igång igen och planen är att hoppa en liten pay and jump redan om två veckor om det känns som om vi är redo då. Måste också hitta på vad vi ska göra med mint då han inte har gått själv.


Jobb

Nu är det bara intag kvar sen ska jag åka till mina killar, gladiuss ska springa ett pass i paddocken. :)


Flodhästen gladiuss


Haha

Gissa vad han gjorde sen


Nu blir det promenad

:)


Gladiuss löshoppning


Vildhästar

Löshoppade som sagt igår och den lilla svarta var taggad!! Fick först hoppa lite tillsammans och då försökte han nästan hoppa över minten när han kom i vägen, full fart var det ända som gällde medan minten var ganska så seg. Minten fick hoppa lite själv sen och det gick först okej tills han slog i bakbommen och sen tyckte han det var lite äckligt så tog ner hindret helt någon gång och sen successivt tillbaka till där vi var, han har inte heller hittat någon riktig bjudning än men förhoppningsvis så kommer det. Sen var det gladiuss tur att hoppa lite själv och först hade han inte någon bjudning, la in två språng emellan och kom in i trav men sen smackade jag lite extra och han taggade och flög över, han hoppade så bra!!


Förra veckans löshoppning

Löshoppade båda hästarna förra veckan, först lågt tillsammans och sen minten själv medan jag höjde några gånger och sen fick gladiuss komma en gång på den höjden minten avslutade på. Slutade på kanske 80-90cm och båda hoppade jättefint. Sen fick de skutta lite lågt tillsammans igen. Idag blir det löshoppning igen och gör nog på samma sätt som då.


Hästbad

Gladiuss gillat att bada :)


Finaste killen!!

Idag red jag gladiuss i paddocken, hade lite bommar bl.a. Två upphöjda med galoppavstånd och två på andra långsidan med 21 meter emellan. Började med att lägga volter och bågar runt alla bommar i båda skritt och trav. Galopperade sen över bommarna några gånger i båda varven. Han var i alla fall sjukt fin idag! Lite pigg i galoppen så på en kortsida la han värsta bockserien, antagligen för att han tappade balansen eller slog sig. Det var första gången han någonsin gjort något sånt i ridningen så jag blev helt chockad! Minten och mamma gick lite i paddocken medan jag red.


Veckans planering

Måndag: båda bommar, veterinär Tisdag: promenad Onsdag: minten promenad, gladiuss bommar Torsdag: löshoppning Fredag: bommar båda Lördag: jobbar, uteritt el. Promenad Söndag: jobbar, vila båda


Trötter


Äntligen fungerar det!

Det har hänt mycket nu, gladiuss börjar komma igång och Mintens vargtand är utdragen. I måndags red jag båda killarna över bommar i paddocken. Gladiuss var jättefin i traven, kändes följsam och lyfte fint på benen över bommarna. Har fortfarande svårt med galoppen och orkar inte hålla den, målet är att jag ska kunna ställa mig i lättsits och att han då bara ska rulla på. Minten fick också trava över bommar för första gången, han var lite skeptisk och det blev skritt några gånger över bommarna men tillslut travade han över dom. Galopperade flera gånger i båda varven och har börjat fatta galopp på flera ställen. Veterinären kom på eftermiddagen och drog ut en vargtand och raspade resten då han var väldigt vass. Minten fick också sin vaccination.


RSS 2.0