Veckoplanering

Gladiuss:
Måndag: longering
Tisdag: vila
Onsdag: Hoppning
Torsdag:uteritt
Fredag: vila
Lördag: ridning paddocken
Söndag: promenad

Caramint:
Måndag: ridning paddock
Tisdag: löshoppning
Onsdag: vila
Torsdag:promenad
Fredag:longering
Lördag: ridning paddock
Söndag: uteritt

Jag jobbar mån- fre.


Vild mint och glad glad!

Igår red jag första gången på minten på en vecka och han var tokpigg. Gick inte att leda innan och efter passet tog vi båda hästarna på promenad. Gick förbi lamorna och efter det spårade det ut! Minten var livrädd och skakade, försökte gå på mig och var inte alls trevlig. Blev dock bättre efter ett tag efter en snabb promenad.
Idag så red jag gladiuss först och han var riktigt fin, jobbade med bommar på böjt spår. Har börjat flytta lite undan skänkeln och fortsatte lite med det idag. Minten sprang som en tok i hagen först så han var upprörd när det var hans tur. Började med att longera honom bara för att bli av med överskotts energi, vilket tog ett tag. Han var dock riktigt fin att rida sen. Han fick trava lite över bommar, öva lite övergångar och galoppfattningar.


Fina lilla gladiuss

Gårdagens hoppning gick jättebra! Började hoppa fram på lite enkelhinder och hoppade sedan på serpentinerna. Gladiuss var pigg och glad, höll galoppen hela tiden och hoppade alla tittiga hinder. Avslutade med att hoppa två oxrar efter varandra. Första gången hoppade han dåligt på första och andra gången kom han stort på den andra. Sen tredje gången gjorde han det perfekt! Hade lite svårt att fatta vänster galopp ibland men när han fattat höger och jag skulle bryta av och fatta ny så fattade han alltid vänster galopp utan massa travsteg innan.


Minten kan hoppa

Löshoppade förra veckan och minten hoppade såå bra! Slutade på ca 130 cm och hoppade väldigt lätt över det. Gladiuss var inte så pigg som han brukar så han fick skutta lite på småhinder.


Caramint!

I lördags när jag tog in minten var han halt, satte ner högerfram försiktigt med tån först och kortade steget. När vi släppte ut killarna i fredags sprang de som tokar och han gick omkull en gång så vi bestämde oss för att avvakta över natten. Redan morgonen efter såg det lite bättre ut och på eftermiddagen kortade han inte steget längre. Igår så gick han normalt men då har han fått typ utslag och var prickig över hela kroppen. Så nu öppnade vi ner till stora delen av hagen fall han har fått i sig något då de gick i liten hage så att minten inte skulle behöva vara orolig för att gladiuss skulle springa iväg. Så nu får vi hoppas att prickarna försvinner snart. Idag var han pigg och glad i hagen. Båda bockade som tokar när de fått större hage. Han får en vilovecka nu och sen ska han igång


Hoppning söndag

Helt fantastiska, finaste och bästa hästen fick ett hoppass i söndags. Hoppade lite teknik-lydnads bana och han var så fin! På torsdag blir det hoppträning igen, ska bli så kul. Planen är att komma ut på en lokal tävling redan dem 26 augusti! Är han lika fin som han var i söndags kommer det inte att vara något problem.


Finaste


Förra veckan

Lördag: pay and jump, vila Söndag: ridning minten, promenad gladiuss Måndag: longering Tisdag: vila Onsdag: ridning gräset Torsdag: löshoppning Fredag: vila Lördag: vila, minten halt Idag: hoppa gladiuss


RSS 2.0