Hoppträning 22/3-12


Detta är våran femte hoppning totalt och vi gjorde lite svårare övningar. 5 ½ hoppade vi förra gången också. Vi hade svårt att komma runt på volten, mycket för att han ville dra mot de andra hästarna. Vi gjorde så gott vi kunde och gjorde det inte svårare. I slutet ser man också hur svårt vi har det med flera hinder i rad, men att vi löser det sista gången och då avslutade vi.

Nästa vecka

Här kommer planeringen för vecka 14:
Måndag: Bommar i paddocken
Tisdag: ev. promenad
Onsdag: vila
Torsdag: Hoppträning Gunnarskäl
Fredag:vila
Lördag: Promenad + lös paddocken
Söndag: Karaktärsträning Albro

Det är väldigt preliminärt schema, det ända som är helt planerat är hoppträningen och karaktärsträningen.

Del 2 löshoppning 29/3-12


Hoppträning 15/3-12


Filmen är från våran första hoppträning på Gunnarskäl för cissi. Det är andra gången vi hoppar för tränare och fjärde gången vi hoppar totalt. Jag var jättenöjd med den här träningen och han har verkligen rätt inställning, trots att han tycker att det är lite svårt och blir trött fort.

Del 1 löshoppning 29/3-12


Dagens löshoppning

Han var så duktig idag och han hoppade riktigt bra. Hoppade fyra hinder i rad med en stuts först sen ett galoppsprång mellan de andra med oxer som sista hinder. Började med att bara skritta över bommarna på marken sen fick han springa själv på bommarna två gånger och två gånger med små hinder. Avslutade när oxern låg på ungefär 120 cm och han tog sig hela tiden över alla hinder med lätthet.

Jag byggde flera hinder i rad idag för att det är det vi har svårt med på hoppträningarna och då är det bra att han får ta sig igenom utan ryttare på ryggen. Han har haft lite svårt att våga galoppera emellan hindrena då han inte vet hur långt det är emellan hinder och då blivit osäker. Idag löste han det väldigt bra och vi höll stutsen väldigt lågt så att det skulle vara enkelt och roligt. Avslutade med att ta ner oxern och bara hoppa igenom allt väldigt lågt.


Löshoppning 12/3-12

Här kommer en filmsnutt från förra gången vi löshoppade.


Han var väldigt snäll att löshoppa, så mamma och jag var själva plus att hon hann filma.
Får hoppas att han sköter sig lika bra idag trots att han var så pigg igår. :)

Löshoppning

Den här filmen var med i annonsen när han var till salu. Där stod det att det var hans första löshoppning och den är antagligen från Lettland.

Bilder longering 6/3-12


Dagens filmklipp



Filmen är ju självklart när han lugnat ner sig ganska ordentligt men ändå! :)

Knäpphäst

Det spöregnar idag så det blev ingen ridning, istället fick han springa löst i paddocken. Han var tokpigg idag och galopperade för att sedan stanna mitt i staketet. Han som brukar vara ganska lugn och inte springa i onödan bockade massor. Han bara sprang och sprang men lugnade väll sig lite och kom då precis på att jag hade kamera och kunde filma.. Rengjorde hovarna sen och släppte ut, och då ställer dom sig mitt i regnet trots att dom har ligghallen.
Har film som kommer upp när jag vet hur man gör.


sadelutprovning

För ca. en vecka sen hade jag sadelutprovare som kollade hur sadeln vi hade nu låg. Tänkte skriva en sammanfattning här.

Sadeln vi har är en wintec pro jump med ett koppjärn med normalvidd. Sadeln låg i bra balans men Gladiuss är lite för sluttande åt sidorna i ryggen ("takformad"?) och sadeln har en bred och platt anläggningsyta och eftersom den är lyftfylld är den ganska hård i bossorna. Därför KAN den trycka på musklerna närmast ryggraden och risken finns att han får ont.
Därför ska vi prova ut en ny sadel. Hon provade några på och det var några som passade som hon skrev upp och skulle titta efter i rätt storlek. Så länge var det ingen fara att rida med sadeln vi har och med fårskinnspadd under.

Fick även en helt ny sadel att prova men hon hann inte prova ut den då hon kom på den efter när han redan var i hagen och självklart hunnit rulla sig.. Det var en brun henri de rivel och var jättesnygg, hon ska kolla hur den ligger nästa gång hon kommer.

wintec sadeln med det nya gula schabraket

Hagbilder 26/2-12


Bilderna togs dagen efter han flyttat till nytt ställe och Lösdrift

Stallet

Nu har jag varit i stallet. Gladiuss vilade men tog in honom och tvättade hovarna och borstade. Sen fick han gå ut igen och rullade sig ganska direkt.
Sen kom ägarna till hans kompisar och skulle ta in dom och då tar han fart och följer med, knäpphäst! Han hann dock inte så långt då det är dubbla dörrar. Lite jobbigt om han kommit ut fast jag tror att han bara följt med sin kompis.
Sen fick jag följa med när de skulle ut och köra en häst och en annan skulle ridas. Först åkte vi en runda på vägarna och sen i paddocken och jag fick till och med skritta av henne. Riktigt kul!


Bilder

Håller på att ladda in bilder från kameran till datorn, var sisådär strax över 800 bilder!! :)


Presentation

Jag som bloggar här heter Jessica och jag är 21 år. Jag har hållt på med hästar sen 11-12 års åldern och startade med ridningen på ridskola. Jag gick årskurs 7-9 i hästklass och tog studenten i somras från ett naturbruksgymnasium med inriktning hästhållning. I början av 2007 skaffade jag mig min första medryttarhäst och har sedan ridit mycket på andras hästar, tills nu. Nu har jag ju min alldeles egen stjärna, Gladiuss.
Just nu jobbar jag ibland i ett travstall, mest helger eller när de hör av sig och behöver hjälp. Jag är intresserad av det mesta som har med hästar att göra och gillar att ta bra saker från olika grenar, metoder eller modeller och väljer bort det som inte fungerar för mig eller hästen.
Jag och min första medryttarhäst, Billy
Jag och ridskoleponnyn Power Play
Jag och ridskoleponnyn Gigeloo

5/1-12


Fotografering 10 dagar efter att vi hämtat honom! :)

Ren?

Så här brukar min häst se ut när jag hämtar honom i hagen VARJE dag..


Uteritt

Nu har jag varit i stallet och ridit min stjärna! Red ut med E och A och det går så bra så. Gladiuss var lite pigg och tyckte hundarna vi mötte var lite äckligt. Travade ganska mycket på små grusvägar och red en bra väg med lite klättring.

Det är så kul att ha sällskap när vi rider ut och dagens sällskap passar oss perfekt!

Han hade sitt nya träns med lacknosgrimma idag och ett nytt gult schabrak, han var så fin!!


Miljöträning

Igår så gick vi ner i paddocken och tränade med pressening och paraplyer. Först fick han springa lite löst för att bli av med överskottsenergin och jag tog fram presseningen. Jag kunde ändra gångart med rösten trots att han var pigg.
Sen gick vi över presseningen ihopvikt och vek upp den mer och mer tills den var helt utvikt. Vi gick över den, stannade på den och viftade med den när han stod på den, utan att han någon gång reagerade för mycket. La den sen på hans rygg och gick en bit. Cool häst!! Tog istället fram paraplyt och han var mer nyfiken än rädd. Jag höll den över honom, på andra sidan, tog den framifrån och över huvudet och gick med det. Tog även fram en glassgubbe men den skulle han bara knuffa omkull. Jag älskar verkligen hans inställning till nya saker, allt blir så mycket enklare!

Den 8/4 ska vi till ett nytt ridhus på karaktärsträning och förhoppningsvis så sköter vi det lika avslappnat som igår!


Gör ett försök

Nu har jag bestämt mig för att göra ett nytt försök med bloggningen, mest för att det är bra att kunna kolla tillbaka och se vad som hänt.

Gladiuss är fortfarande en stjärna och vi har nu börjat med inhoppningen och ska hoppa för tränare varannan vecka. Vi håller också på att prova ut en nya sadel.

Veckans schema ser ut ungefär såhär för oss (v.13):
Måndag: uteritt med en i stallet
Tisdag: Vila
Onsdag: rida i paddocken
Torsdag: löshoppning
Fredag: åka på hovvårdskurs, vila
Lördag: kurs,vila
Söndag: kurs, vila

Mamma åker ut och tar hand om honom när jag är på kursen. Kursen jag ska på är en kurs om barfotahovar och verkning enligt vildhästmodellen. Det ska bli kul att lära sig mer och jag ser fram emot att själv kunna underhållsverka gladiuss hovar.


Vila

Idag var det vilodag då Gladiuss gått ganska mycket några dagar. Tog in och borstade i alla fall och som vanligt var hela han lerig, haha.. Leran försvann i alla fall men han blev nästan bara gråare och gråare av allt damm, så ska planera in vårstädning av lillen någon dag snart om vädret fortsätter vara lika bra.

Gladiuss och hans tjejer

RSS 2.0